• Ukrainian Medical & Dental Academy

  Ukrainian Medical & Dental Academy is one of the best
  medical universities in Ukraine and Europe for foreign students.
  Ukrainian Medical & Dental Academy is perfect university for study Medicine/MBBS in Ukraine
 • Welcome To Ukrainian Medical & Dental Academy

  Study медицина / Nbrbsh
  with low tuition fees

за MSA

Poltava Ukrainian Medical & Stomatological Academy (Граница или син),е еден од најголемите и најдобрите медицински универзитети од поранешниот СССР.

Од тогаш, повеќе 40,000 високо квалификувани доктори, добро познати научници, истражувачи, здравствени услуги организаторите од Украина, Русија, други европски земји, Азија, Африка и Америка имаат завршено UMDA.

learn more
who we are
MSA. Студира медицина во Украина.

Why study medicine
во Украина?

Ukraine has a lot of beautiful benefits for foreign students. First of all, Ukraine has the lowest tuition fees in Europe, but high quality of education

UMSA has simple admission process for foreign students. You don't need to pass exams, IELTS or TOEFL.

Admission Process
View on Poltava from the sky

Rector's message

А најдобро професионални инструктори на високо ниво, добро опремени студија простории и клинички бази, единствена книга средства на научна библиотека, Интернет пристап, развиена инфраструктура на кампусот на студентите кои се заинтересирани за мистериите на животот - часовен пристап до науката лаборатории, можност да работат на уникатен опрема, можност да учат современите истражувања технологии. Ние сме горди на нашата 80-годишната историја, нејзините универзитет, своите вработени, сегашноста и иднината на своите дипломирани студенти!

Read message

Услови за прием 2016-2017 е отворена

Аплицирај онлајн

words from students

UMSA latest news